Téma: kožený nábytek

 

 

Běžným jevem u hladkých kůží s otevřenými póry (anilinové a semi-anilinové kůže) je výskyt tmavých skvrn tuku v oblasti hlavy a v oblasti ramen. K tomu obvykle dochází po 5 až 10 let. Po mnoho let, kůže absorbuje pot a tuky. Ty jsou postupně absorbovány kůží.

Vizuálně velmi neatraktivní skvrny nelze zcela odstranit vlastními prostředky. Zde je nejlepší se obrátit na odborníky. Většinou nezbývá nic jiného než celou sedačku znovu nepigmentovat. Za komplet 3+2+1 se cena pohybuje kolem 15 tisíc Kč.

V případě, že profesionální rekonstrukce vzhledem k vysokým nákladům není žádoucí, se doporučuje následující postup:

Za prvé si vezmeme Benzin na kůži a navlhčeným hadříkem kroužíme v místě mastné skvrny, necháme chvíli působit a poté suchým hadrem setřít. Pak budete potřebovat Colourlock Absorbátor tuků. Mastna plocha se nastříká sprejem, nechá se zaschnout a na bílý prášek postupně absorbuje mastnotu. Nechte působit cca. 20 minut a pak vysajte vysavačem a setřete hadříkem. Tento proces opakujte, dokud nedochází k dalšímu zlepšení nebo jsou skvrny odstraněny.

Po vyčištění mastné skvrny jsou oblasti často světlejší nebo naopak tmavší než okolí. Tuk napadl pigmenty v kůži a nezbývá nic jiného než dopigmentovat s Leder Fresh Tónováním. Tím se také sníží riziko nové tukové degenerace. Na konec je ideální nakonzervovat kůži Anilinovým protektorem. Tento výrobek obsahuje antioxidanty a UV filtry. Péče se doporučuje pro celou sadu. Vystavené slunečním paprskům, nebo již křehké kůže by měly být pravidelně ošetřovány.